Çocukların Sportif Yeteneklerini Erken Yaşlarda Keşfediyoruz

“Sporda Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme” projesi kapsamında Gaziosmanpaşa’da 10 bin 500 ilkokul öğrencisinin sportif becerileri taranıyor. Uzman spor eğitmenleri tarafından uygulanan testlerin sonucunda öğrenciler yetenekli oldukları spor branşına yönlendiriliyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin 6 yıl önce başlattığı “Sporda Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme” projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından örnek proje olarak görülmüş ve ülke genelinde uygulamaya konulmuştu. Çocukların sportif yeteneklerini keşfetmeyi ve spora yönlendirmeyi amaçlayan proje, Gaziosmanpaşa’da bu yıl da devam ediyor. Proje kapsamında ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencisi 10 bin 500 öğrenciye yönelik spor testleri yapılıyor. Program dahilinde okullarından servislerle alınan öğrenciler, Gaziosmanpaşa Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde ve ilçedeki okulların spor salonlarında uzman eğitmenler tarafından hız, çeviklik, ağırlık kaldırma ve kuvvet, sıçrama, top fırlatma gibi testlere tabi tutuluyor. Çocukların boy, kol ve bacak ölçümleri de yapılarak, oluşturulan ortalama değerlerle çocuğun yatkın olduğu spor dalı tespit ediliyor.

ÇOCUKLARIN SPORTİF YATKINLIĞI VELİLERE BİLDİRİLİYOR

Proje hakkında bilgi veren Beden Eğitimi Öğretmeni Hasan Güzel, “Öğrencilerimizin kol uzunlukları, vücut uzunlukları, bacak uzunlukları ölçülerek hangi spor branşında başarılı olabileceği testinin yapılması aslında bu. Vücut yapılarına göre, kullandıkları ağırlık topunu uzağa atmasına göre, 20 saniyede 20 metreyi ne kadar sürede koştuğuna, çeviklikte iki arada ne kadar sürede hareket ettiğine bakılarak bunların bir ortalaması alınıyor ve bu ortalamadan da öğrencinin hangi branşa yatkın olduğu bulunuyor. Bunlar velilere belli bir süre sonra veri olarak aktarılacak. Öğrenciniz hentbolda başarılı olabilir, yüzmede başarılı olabilir ya da futbolda başarılı olabilir diye bilgilendirme mesajı gidiyor. Veliler de istiyorsa öğrenciler, projenin devamı olarak bir yıl boyunca eğitim sürecine alınıyor, bu eğitim sürecinden sonra da branşlaşmaya gidiliyor” dedi.
109 kez izlendi - 11.4.2022