Gaziosmanpaşa'da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı Yaşandı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Koşusu düzenledi. 2 bin kişinin katıldığı ve 3 farklı kategoride düzenlenen koşunun ardından birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere ise çeyrek altın hediye edildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Koşusu’na miniğinden büyüğüne yaklaşık 2 bin spor tutkunu katıldı. 6-11 yaş grubu için bin metre, 12-15 yaş grubu için 2 bin metre ve 16 yaş üstü için 6 bin metrede düzenlenen yarışlara katılan sporcular, dereceye girebilmek için ter döktü. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın da katıldığı etkinlikte birincilere tam, ikinciler yarım ve üçüncülere çeyrek altın ödülü ile kupa ve madalya takdim edildi. Öte yandan ödül töreninin yapıldığı Sedat Balkanlı Parkı'nda, çocuklar için kurulan oyun parkurları, yüz boyama ve balon etkinlikleri ile festival havası yaşandı. Gaziosmanpaşa Belediyesi, etkinliğe katılanlara mobil büfe aracılığıyla yiyecek ve içecek ikramı yaptı. Gaziosmanpaşa Sanat Akademisi'nde eğitim alan öğrencilerin kuruduğu Grup Tablo da verdiği konserle alandakilere keyifli anlar yaşattı.

“TÜM MİLLETİMİZİN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Yarışma öncesi konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Bize bu cennet vatanı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi burada minnetle yad ediyorum. Bugün tüm ilçelerden katılan gençlerimizle, yaşlılarımızla, sporcularımızla bir etkinlik yapıyoruz. Bu etkinlik çerçevesinde, 6 yaştan 75 yaşa kadar 2 bine yakın vatandaşımız katıldı. Bu yarışmada profesyonel koşucularımız da var. Buradaki maksadımız, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhuriyet Koşusu altında vatandaşlarımızı bir araya getirmek. Aynı zamanda spora teşvik etmek ve derece alan sporcularımıza ödül takdim etmek. Tam, yarım, çeyrek altın ödüllerimiz olacak” açıklamasında bulundu.

“UMARIM 100’ÜNCÜ YILDA DA BURADA OLURUZ”

16 yaş ve üzeri kategoride birinci olan Milli Sporcu Murat Emektar, “Çok mutluyum. Geçen sene yine burada şampiyon olmuştum, onun da motivasyonu vardı bende. Bildiğim bir parkurdu. Aslında rakiplerim de zorluydu. Son çizgiye kadar savaştım ve birinci oldum. Tüm Türkiye'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Umarım Gaziosmanpaşa, 100’üncü yılda da burada aynı organizasyonu devam ettirir ve biz daha iyi hazırlanıp bu parkurda yarışma şansı yakalarız” şeklinde konuştu.

16 yaş ve üzeri kadınlarda birinci olan Özlem Kaya Alici, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 99’uncu yılını kutluyorum. 100’üncü yılda da en hayırlı şekilde görüşmek dileğiyle. Bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Organizasyonu düzenleyenlere ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“İKİZLERDEN BİRİ BİRİNCİ, DİĞERİ İSE BİRİNCİ OLDU”

14 yaşındaki Ömer Hamza Yalçın koşuya, ikizi olan Muhammet ile katıldı. Koşuda Ömer birinci olurken, Muhammet de ikinci oldu. Geçen yıl da yine aynı koşuya katılarak birinci olduğunu belirten Ömer Hamza Yalçın, ikizimle çok güzel yarıştık. Beni koşu alanında yetiştiren hocalarıma teşekkür ederim” dedi. Muhammet Yalçın ise, “Geçen yıl ben de katılmıştım. Yine kardeşim birinci ben de ikinci olmuştum. Yarışta herkes çok iyiydi. Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

“TORUNLARIMIN BİRİNCİ OLMASINI BEKLİYORUM”

Koşuya katılan torunlarını izlemek ve bayramı kutlamak için alanda bulunan 71 yaşındaki Mehmet Cesur, “En büyük bayram bu. Çocuklarımızın burada rekor kırmasını bekliyoruz. Bu mutlu günü bize hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e çok teşekkür ediyoruz. Ne mutlu Türk'üm diyene. Ben de eski maratoncuyum. Ama sağlık sorunlarım olduğu için bugünkü koşuya katılamıyorum. Bu yüzden torunlarımdan birincilik bekliyorum” ifadelerini kullandı.


KOŞU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
http://results.splittime.nl/results/ShowEvent.aspx?EventID=590

FOTOĞRAFLARI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
https://linktr.ee/goptaspor
_________
Gaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı YaşandıGaziosmanpaşa’Da Cumhuriyet Koşusu Heyecanı Yaşandı